Updates dari Penang

Assalamualaikum...

Maaf yea, seminggu saya tak tulis apa² kat sini. Bukan sengaja, tapi memang terasa lebih suka nak duduk² dengan family daripada mengadap komputer. Lebih suka nak melayan kucing², nak kemas² dapur, keluar jalan² dengan adik², macam² lagilah.


Lagipun, dah setahun saya asyik mengadap laptop je setiap hari kat Rouen sana.
Kasik can kat family saye pulak la eh untuk 2bulan ni?
=)



SEMINGGU SUDAH BERLALU


Kalau ada yang tertunggu² berita daripada saya, saya alhamdulillah telah selamat mendarat di KLIA pade pukul 9.45 malam hari Ahad 28 Jun yang lepas.

Dah lebih seminggu pun. Kejapnye masa berlari.
Ni saya letakkan gambar² di KLIA hari tu yea.

Just let these pics to do the talking.


Family² tercinta yang sudi menunggu.



Dan tak lupe juge, my dearest Kak Syasya.



Itu abg saye!! Punye payah nak ada gambar dengan abg.


REDHA


tentang urusan pindah saya sebelum balik hari tu, alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Apa kesudahannya dengan pakcik pemandu lori yang tak datang² tu?

Sudahnya, dia tetap tidak datang, setelah saya menunggu sampai ke pukul 2 pagi.
Saya tunggu, sebab dia kata akan datang pukul 1 pagi.
Dan akibatnya, saya tertipu lagi dengan jenaka paling keji yang saya pernah hadapi itu.
Dan pukul 2 pagi itu, saya tertidur, selepas menangis kehabisan airmata.
Bodohnya saya.

Kesannya sangat kuat pada saya.
Even sampai sekarang, saya masih termimpi², macamana saya dalam keadaan tertunggu dan tertunggu hari tu.

Takpelah, kita tamatkanlah cerita tu di sini yea.
Saya taknak cerita lagi. Saya taknak sebut lagi.
Kalau ada orang sebut pasal ni depan saya, saya akan rasa sangat sakit di hati.
Jadi tolong jangan sebut yea.

Cukuplah ini jadi kenangan paling buruk pernah saya alami sepanjang 4 tahun saya di Perancis.

Saya tak katakan ini pengalaman paling pahit.
Sebab banyak lagi pengalaman² pahit yang pernah berlaku.
Tapi kepahitan itu semua akhirnya memberi kemanisan pada saya bilamana saya menyingkap hikmah dan kebaikan di sebaliknya.

Tapi yang ini, memang buruk.
Terburuk.

Sampai kiamat pun saya takkan lupa apa yang pakcik tu buat pada saya.

Biarlah kepahitan ni saya telan dulu.
Tapi saya akan ungkit semula perbuatannya di depan Allah nanti.
Allah telah saksikan semuanya. Biar Allah saja yang balas.


Saya tak berdendam. Saya hanya rasa sangat² teraniaya.
Kalau kamu berada di tempat saya di peristiwa itu, kamu akan faham.

Tamat kisahnya di sini, untuk bahagian dunia.
Kita jumpa di padang mahsyar nanti, pakcik.


JETLAG


Erm, dah².
Saya dah ngantuklah.
Esok sambung k. Banyak benda nak cerita sebenarnya.

Sorry, saya sangat kena tidur, sebab badan dah mula adapt dengan waktu tidur di malaysia.
So, till then, assalamualaikum.


Baru seminggu, tapi dah 4 dozen saya beli.
Tapi taklah saya makan kesemua 48 keping.
Half adelah kut.
Adoiii.

 

8 comments:

biskut meri said...

salam nini

sampai ati nini letak gegambar donat nih kat sini..

suka seksa jiwa raga akak tau..

huhu..**nangis sengsorg mengenang naseb diri

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

salam nini,
harap nini gembire cuti kt malaysia, of course la kn ;)

ok nini, kirim salam kt mak ayah, semoge cerue selalu! salam sayang dr ten.

crack cracker said...
This comment has been removed by the author.
crack cracker said...

gambar pertama tu kan.. org dari belah kiri no 1,2,3 bakal mak mentua dan ayah mentukan awk kan? :)

Nadia Yuna said...

nini sayang

selamat pulang..

nini dapat x komen akak hari tu? nak tak pegi beli tudung sesamee?

akak tutup blog kejap. malas update. heh. nini balas kat sini je ye

=)

Nini Marini said...

biskut meri~~
wslm.huhu, ampun beribu² ampun. terlupe kejap yang masih ade insan² tak balik malaysia singgah di blog ini.

janji tak letak gambar² makanan lagi okey?

Hehe. jangan nangis. nanti nini bawak balik sikit big apple ke France. tapi kene tunggu nini kat CDG la.=)




Fathen~~
Time kaseh faten. memang sangat² heppi ni, senyum n gelak memanjang aje.

Takpe, nanti turn faten pulak eh!
salam sayang kembali.
=)



Shamsul~~
Huhu, ingat awak eh. ye, itu bakal mertua saya insyaAllah.

Ameen.=)



Kak Nadia~~
Salam kak nadia sayang.

Huhu,sorri sesangat.nini dapat message akak tu, dan nini pun sendiri rase sgt interrested dengan pelawaan istimewa akan tuh.lagipun da lame nini tingin juge nak jumpe akak kan?

Tapi akak kat KL eh sekarang? akak taknak balik penang? nini sowang² kat sini takde kawan.kalau akak balik,bulehla nini bawak gi jejalan. beli tudung, makan donat, haiii, macam²lah buleh buat.

Semoge bahagie selalu ye kak nadia syg!
=)

Izzah Marzuki said...

nini comel,

aduh, akak baru dpt komen..
ye yeah.. nini dah update jugak kan! tg! seronoknya tengok muka mak & ayah & family nini.. seronok diorg kan.. alhmdulillah.. insyaAllah nanti kite jumpe ye.. x sabar ni.. =)

nurul said...

salam~

tu dia.. cek dh slmat smp penang tpi senyap jaa.. haha..

faham2... mesti bnyk mnda nk buat kan umah kan... maklumlah, bkan slalu balik msia nih..

nyway,sy lupa tarikh dia tp br lagi.. sy on da way dr sg. petani ke bangi, then stop kt tapah, sy naik bas sbb ikut prog JAKIM, pastu tau x sy jmpa sape kt tapah??

ya Allah... nmpk2 sy x percaya, sy trus g balakang dia, tampar blakang dia kuat2.. dia pn terkejut... trus dia peluk sy.. hahha...

sape lg kalo bkan ex osmet sy tu... huhuhu... lama btol x jmpa dia, skali jmpa kt situ...

alhamdulillah, sy dh borak2 skit ngan ttg usrah... emm.. doak2kn yer.. dia pn interested, cuma masa dia sgt terhad..

nyway, enjoy ur holiday, n kim slm pd family sume yer...

wa'salam..

p/s: kalo dtg mlk bgtau la.. :)